Syamsul Yusof Bakal Saman Mastika Kerana Fitnah Watak Abu Ya Dalam 'Munafik 2'Munafik 2 sudah mencatatkan fenomena yang tersendiri sama ada di dalam negara mahupun di luar negara. Filem seram agama ini yang sudah mencatat kutipan lebih dari RM40 juta menampilkan pelakon hebat seperti Syamsul Yusof, Asmawi Ani, Fizz Fairuz, Maya Karin dan juga Nasir Bilal Khan. Baru-baru ini, timbul satu kontroversi dimana Majalah Mastika mengaitkan watak Abu Ja dari filem berkenaan dengan watak Abu Ya, yang mana merupakan pemimpin Al-Arqam di dunia sebenar. 

Tindakan Majalah Mastika ini nampaknya mengundang rasa tidak selesa Syamsul Yusof dan bertindak membalas status berikut dengan amaran bahawa tindakan mahkamah akan menyusul.


Abu Ja dari dalam filem Munafik 2 bukanlah diinspirasikan daripada watak Abu Ya di dunia sebenar. Kedua duanya mempunyai nama yang hampir sama tetapi sebenarnya bukanlah manusia yang sama. Persamaan ini mungkin sengaja ditimbulkan oleh Majalah Mastika untuk menarik penonton Munafik 2 untuk membaca tulisannya.

Apapun, kami akan kemaskini isu ini kelak. Nantikan ya!

Update terkini, laman Facebook Mastika mengesahkan yang Twitter Mastika itu ialah palsu. 
LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK


Catat Ulasan

0 Ulasan