Kevin Feige Dedah Nasib Mangsa Petikan Jari Thanos Yang Berada Di Atas Kapal Terbang


Demam filem Avengers: Endgame sudah pun reda. Namun, para peminat tidak habis lagi berfikir tentang pelbagai perkara berkaitan filem berkenaan. Walaupun ianya hanya sekadar filem, nampaknya peminat setia MCU berfikir pelbagai perkara di luar kotak. Antara perkara yang difikirkan ialah bagaimana keadaan penumpang kapal terbang yang menjadi debu muncul semula selepas Hulk memetik jari dalam Endgame.


Bercakap kepada Empire Magazine, Kevin Feige diajukan soalan berkenaan hal tersebut. Dia mendedahkan bagaimana keadaan penumpang kapal terbang yang dikembalikan daripada menjadi debu.

If people were in an airplane when they were dusted, they didn't return at 35,000 feet. They didn't fall to their deaths because Smart Hulk is smart, and when he snapped... You can wish for whatever you want and you can wish for everyone to come back safely. Done.

Nampaknya, Kevin Feige berjaya menjawab soalan tersebut dengan mudah dengan memberikan alasan yang munasabah. ENdgame kini sudah menjadi filem dengan kutipan tertinggi di dunia mengalahkan filem Avatar dengan kutipan terkini, USD 2.79 billion. Namun, masih ramai yang cuba untuk mempersoalkan beberapa logik filem terutamanya elemen time travel yang digunakan. 


LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK


Catat Ulasan

0 Ulasan