TRENDING

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI LAMAN FACEBOOK

'Munafik 2' Akan Bersambung Terus Dari Babak Akhir Filem PertamaMunafik 2 ialah sebuah karya seram terbaru Syamsul Yusof yang mana menjadi sekuel filem seramnya yang pertama. Syamsul nampaknya memilih untuk meneruskan penceritaan daripada titik akhir filem Munafik dan ianya ialah tindakan yang agak baik. Bahagian akhir filem Munafik sendiri sedikit terkejar-kejar, sekaligus menjelaskan kenapa Munafik berakhir dengan sedemikian rupa.


Dalam satu temubual bersama Era.fm, Syamsul Yusof menyatakan bahawa Munafik 2 akan berkesinambungan terus daripada filem pertamanya, Munafik. Munafik 2 akan mengisahkan tentang cabaran Ustaz Adam yang baru selepas berakhirnya pengalaman mistik dalam filem pertama. Filem kali ini mempertaruhkan ajaran sesat sebagai tema.


Melalui trailer, Syamsul juga memberi hint bahawa isu dalam filem pertama mungkin akan dibangkitkan semula apabila kita melihat rumah lama dalam filem pertama muncul di dalam trailer. Cuma agak menjadi tanya bagaimana watak lakonan Nabila Huda, Maria akan keluar daripada universe ini dan bagaimana watak Maya Karin, Sakinah akan masuk.

Apapun, trailer yang baru dikeluarkan pada isnin lepas sudah mencetuskan fenomena tersendiri. Munafik 2 akan berada di pawagam pada 30 Ogos 2018.

Comments

Menarik!

'Geran 2' Bakal Dihasilkan Walaupun Filem Pertama Gagal Tambat Penonton

5 Filem Malaysia Paling 'Panas' Yang Berjaya Ditayangkan [Part 1]

10 Fakta Tentang Filem Epik Shah Rukh Khan 'Asoka'

Menyelami Kelebihan 'Doa Bismillah 9' Yang Diucapkan Dalam Filem 'Munafik 2'

Ulasan Filem: Geran (2019)

5 Filem Malaysia Paling 'Panas' Yang Berjaya Ditayangkan [Part 2]

Ulasan Filem: Between Two Ferns The Movie (2019)

Chacha Maembong Tampil Seksi Dalam Filem Mitos Pemburu Kepala Iban 'Headhunter'

Analisa Dan Huraian Penuh Filem 'Pulang' [SPOILER ALERT]

Huraian Babak Kemuncak Filem 'Munafik 2' [SPOILER ALERT]